Wegtransport - Trailers - Beheer en Beveiliging - Banden Management

 

Eenvoudig beheer van trailers

U hebt meer trailers of opleggers dan vrachtwagens. Dagelijks bent U een aantal trailers kwijt of weet niet meer precies waar ze staan. Dit kost mankracht om ze te zoeken.
novacom Trimble Transics
misdaad en diefstal van trailers, opleggers en hun lading

Trailers, zij het container chassis met of zonder container, huifwagens, platbodems worden gestolen omwille van de lading, om 2e hands te verkopen of zelfs gewoon voor de schrootwaarde. Soms is de lading niet interessant en worden ze gewoon ergens achtergelaten. Soms staan ze na een paar dagen al bij een schroothandelaar enkele 1000 km van hier. Hoe vindt U ze terug?

Lading wordt gestolen op parkings.

Vluchtelingen kruipen als verstekeling in de lading, maken ze stuk en veroorzaken grote boetes als ze gevonden worden.

Trailers zijn beperkt beveiligd met een stalen koord of met een hangslot.Opvolging en controle bandenspanning (TPMS)

Een grondige controle en opvolging van de bandenspanning is noodzakelijk en biedt vele voordelen.
- brandstofbesparing : 2.5 à 7.5%
- belangrijke verlenging van de levensduur vna de banden
- reductie van klapbanden met 75%
- reductie van downtime en onderhoudskosten
- veiliger verkeerBrandstof diefstal

Brandstof wordt uit de tank gestolen. Via de dop of door een gat in de zijkant van de tank te maken. Er is de directe kost en de indirecte schade die hoog kan zijn.


Efficiente planning en opvolging.

Sommige chauffeurs maken misbruik van de laadtijden die ze ingeven en die in werkelijkheid soms voor een groot stuk gewoon rust- of wachttijden zijn.

Klanten houden zich niet aan het tijdsframe waarbinnen moet geladen of gelost worden waardoor een planning in de war loopt.Overbelading

Trailers worden geladen door derden. Vrachtwagens en bulkwagens worden geladen tot ze vol zijn.

In beide gevallen heeft de transporteur geen zicht op het al dan niet overladen zijn van de vracht. Hier staan nochtans grote boetes op. De politie wordt trouwens efficiënter om overtredingen te detecteren mbv intelligente camera's.Service voor klanten

Uw klanten willen weten waar “hun” trailer of hun goederen zijn. In plaats van ze steeds te laten bellen kunnen ze zelf volgen op het computerscherm.

Klanten vragen de permanente beschikking over een aantal trailers op hun parking om dan geladen op te halen. U hebt de indruk dat er meer trailers staan dan nodig en dat uw vloot aldus onderbenut wordt.Beveiliging van trailers en opleggers tegen diefstal

Opleggers en trailers worden regelmatig gestolen en verdwijnen snel naar het buitenland voor hergebruik of zelfs gewoon voor het metaal.
Het tracken en volgen van een trailer of aanhanger is een zeer eenvoudige oplossing om een trailer snel en tijdig terug te vinden, terug te halen en de daders eventueel te straffen.controle van onderaannemers en onbegeleide transporten

Uw trailers worden getrokken door onderaannemers. Rijden ze wel op tijd? werd de trailer op tijd opgehaald? Worden er geen extra kilometers gereden voor private transporten met Uw materiaal?


Verhuur van trailers

Wanneer men voertuigen verhuurt is men niet geinteresseerd om precies te weten waar deze zich bevinden.

Niettemln zijn er belangrijke problemen bij diefstal door derden of door de klanten zelf of treden wanbetalingen op. Op dat moment moet het voertuig zo snel als mogelijk kunnen teruggevonden worden.beheer van kooiapen

Mobiele heftrucks (kooiapen) worden op een losplaats ingezet om de trailer te laden of te lossen. Soms worden deze vergeten op die plaats. Als ze dan een aantal uur of een aantal dagen niet nodig zijn, dan wordt het moeilijk om ze terug te vinden.


Breekbare goederen

Een aantal transporten zijn bijzonder delicaat omdat de goederen geen te grote krachten mogen ondergaan.

Ditbetreft uiteraard alles wat glas ed betreft, maar ook gevoelige machines waar een bovengrens opgelegd wordt van mogelijke impacten.

Naast de passieve systemen die de krachten opmeten, is het relevant om te weten waar eventuele grote krachten opgetreden zijn teneinde eventuele verantwoordelijken aan te duiden.ADR transporten

ADR transporten vereisen een goede opvolging van de lading onder alle omstandigheden, ook niet gekoppeld aan een trekker.