brandstofdiefstal

 
een tank bevat 1000-en liter diesel

Brandstofdiefstal uit vrachtwagens

De brandsoftank(s) aan een vrachtwagen bevatten 100-en tot meer dan 1000-en liter brandstof. Met de huidige prijzen betekent dit een kapitaal.

Diefstal uit een brandstoftank is dan ook een plaag die steeds toeneemt.

Diverse mechanische oplossingen helpen reeds een groot stuk. Daarnaast zijn er diverse alarmsystemen die reageren op de plotsen daling van het niveau in de tank. Alleen ... dan is het al te laat.

Het is nodig en nuttig om enerzijds een alarm te hebben dat voldoende snel een mogelijke inbraak detecteert en alarm slaat en dat anderzijds ook aangeeft wanneer de tank geopend werd of er aan de tank gewerkt wordt zodat ook het tanken kan in het oog gehouden worden.Brandstofdiefstal uit (land)bouwmachines

(Land)Bouwmachines staan regelmatig een langere tijd op plaatsen met weinig sociale controle. De inhoud van de brandstoftank is groot en waardevol.

Een stil en luid alarm bij inbraken in de brandstoftank is dan ook nodig enerzijds om de dief te betrappen, anderzijds om hem af te schrikken en te verhinderen dat hij tot een diefstal overgaat.Diefstal uit citernes

Op landbouwbedrijven en werven staan citernes en brandstoftanks met brandstof onbewaakt. Dit is uiteraard aantrekkelijk voor dieven.

Een alarm dat ofwel de dief verjaagt met licht en geluid of een stil alarm waarbij kan ingegrepen worden is nodig om dit belangrijke kapitaal te beschermen.