Assets - Containers - Afvalcontainers

 

Automatisch beheer van containers, afvalcontainers, assets, ...

Containers worden afgezet bij klanten en blijven staan tot ze vergeten zijn. Manual processing for locating containers and assets limits or slows down an optimal fleet management. Managers of skipps don't need to limit themselves to a traditional truck fleet management anymore and can extend the coverage of identification and location to their container fleet.

b.Alert Logistics biedt de voor de hand liggende oplossing door de combinatie van een GPS tracker en actieve tags.

De actieve tags worden geplaats op de wand van de container en verzenden op een regematige basis hun identificatie. Op die manier worden ze herkend door de vrachtwagen die de containers oppikt en het signaal opvangt.

Door de localisatie van de vrachtwagen te kennen, kent men indirect de positie van de container, waar hij is, of waar hij geplaatst werd.

Het beheer van de containers verloopt aldus volautomatisch.Wanneer is een container gevuld?

Afvalcontainers voor selectief ophalen moeten slechts opgehaald worden als ze voldoende gevuld zijn.

Hiervoor worden ze voorzien van een sensor die op basis van licht bepaalt als de vulling bereikt wordt.

Op dat moment wordt een signaal naar de planning gestuurd waardoor automatisch de container zal ingepland worden om opgehaald te worden op het juiste ogenblik.

Dit betekent een belangrijke kostenbesparing voor verplaatsingen voor slechts gedeeltelijk gevulde containers. Dit betekent ook dat containers nooit overvol raken en de afval in de omgeving terecht komt.terugvinden van gestolen containers

Een container wordt nu en dan gestolen, meestal op het chassis waarop hij vervoerd wordt.

Het is niet alleen nodig om die te kunnen terugvinden, maar ook om, wanneer hij vertransporteerd wordt, te kunnen onderscheppen.Snel recupereren van dure afval

Sommige afvalcontainers bevatten erg waardevolle materialen als elektrische bedrading met koper of andere metalen.
Per definitie is het eenvoudig om een dergelijke container te stelen en de materialen ergens op te slaan of door te verkopen.

Het is essentieel om snel verwittigd te worden als een dergelijke container zonder toestemming verplaatst wordt en hem zo snel als mogelijk te kunnen onderscheppen.